diumenge, 8 d’octubre del 2017

Pregàries del 9 al 13/10/2017

DIA 9 i 10/10/2017
Pregària (E.I. 1r, 2n, 3r i 4t Primària,)
OBRINT CAMINS, EL TEU SOMNI?
Cuenta la historia de Tamara, una niña sorda que quiere convertirse en bailarina. A pesar de su incapacidad, la pasión por la danza corre por sus venas y aunque no pueda escuchar la música, la siente, sin que esto sea un impedimento para perseguir su sueño. Se trata de un verdadero ejemplo de superación personal y de que, al final, todo esfuerzo tiene su recompensa.


DIA 9/10/2017
Pregària (5è i 6è Primària i ESO
OBRINT CAMINS
La paràbola dels vinyateres està parlant també de nosaltres. Ens pensem que tot és nostre amb un sentit de possessió maldestre, fins i tot ens sentim amos de la natura i sovint la violentem.
a de compromís. 
Déu va somniar una terra on tots els homes i dones treballaríem per donar bons fruits. ¿Farem possible aquest somni?



DIA 11 i 13/10/2017
Pregària (E.I. 1r, 2n, 3r i 4t Primària,)
OBRINT CAMINS, LA NOSTRA FORÇA
Després de realitzar unes respiracions tranquil·les, l'alumnat observa les seves mans; les junta pels palmells, intentant apropar-les al màxim pressionant; es deixen anar deixant únicament les puntes dels dits en contacte. Es repeteix diverses vegades. Després de separar les mans, es tanquen i obren simultàniament, notant la pressió suau de les ungles a la pell en tancar el puny i el seu estirament al obrir-les. Per acabar, s'estén una mà i es passa pel seu contorn el dit índex de l'altra, recorrent els dits un a un, mentre es recreen en la carícia. Es repeteix canviant de mà. Es fan 3 respiracions profundes per tancar l'activitat.
Senyor tu sempre ets la nostra força. Quan tenim por sabem que tu ets amb nosaltres i ens sentim valents. No hi ha enemic que ens espanti ni problema que ens faci defallir. Gràcies per ser la nostra força i el nostre valor.



DIA 10 i 11/10/2017
Pregària (5è i 6è Primària i ESO
OBRINT CAMINS, TU POTS!
Moltes vegades sentim que no som capaços d'aconseguir la nostra meta, en ocasions perquè ens posen l'etiqueta de que no podrem i de vegades perquè ens les posem nosaltres mateixos amb frases com 'No sóc capaç', 'no podré', ' és impossible ',' uf, mai ho aconseguiria ', aconseguint així donar-nos per vençuts sense haver-ho intentat una primera vegada o fins i tot una altra vegada més.
El que avui sembla impossible, potser demà no ho sigui, així que intentem-ho de nou! Posem-nos frases com ‘Ho he aconseguit!’.



DIA 13/10/2017
Pregària (5è i 6è Primària i ESO
OBRINT CAMINS, VALORS QUE CREEN VALORS
Kintsugi en japonès vol dir: fusteria d'or, i és una tècnica molt sofisticada per arreglar fractures de la ceràmica.
Es tracta també d'una filosofia que planteja que els trencaments i reparacions formen part de la història d'un objecte i han de mostrar-se en lloc d'ocultar-se, incorporar-se i fer-ho per embellir l'objecte, així posant de manifest la seva transformació i vida.
El Kintsugi pot arribar a nivells artístics increïbles, art pur.
El mateix succeeix amb els humans, amb les nostres ferides emocionals i existencials. Elles poden també convertir-se en les nostres majors fonts de bellesa i aprenentatge si ho fem des de l'amor, la consciència, la compassió o la generositat.
Valors que creen valor.