diumenge, 14 d’octubre de 2018

Pregàries del 15 al 19 d'octubre de 2018


DIA 15/10/2018
Pregària (E.I., 1r, 2n, 3r i 4t de Primària)
SANTA TERESA
Com Santa Teresa has de saber donar les gràcies.

DIA 15/10/2018
Pregària (5è, 6è de Primària i  ESO
SANTA TERESA
Teresa de Cepeda y Ahumada (1515-1582) va ser una monja carmelita, reformadora de l'orde carmelita amb la fundació de les carmelites descalces i els carmelites descalços, i autora d'obres de gran valor teològic, místic i literari.
Els principis fonamentals de la reforma van ser la pobresa i la fraternitat per a viure la vida evangèlica mitjançant la pregària silenciosa i personal, la lectura i la recreació i l'esbarjo, de forma que permetés a les monges de créixer com a persones i com a religioses: es tractava de viure senzillament i fraternalment l'Evangeli i la regla de l'orde.

Senyor, tu vas ajudar Santa Teresa de Jesús a trobar la forma per parlar-te des del cor, per tractar amb tu les coses d’amor, perquè ella se sentia estimada per Tu.

Ensenya’ns a dir-te que sí que et necessitem, encara que no sapiguem bé què necessitem, a donar-te gràcies per tot el que ens dones, a dir-te SÍ a cada moment, com Teresa.

“NADA TE TURBE, NADA TE ESPANTE
QUIEN A DIOS TIENE NADA LE FALTA.
NADA TE TURBE, NADA TE ESPANTE,
SÓLO DIOS BASTA”.
 Santa Teresa


DIA 16 i 17/10/2018
Pregària (E.I., 1r, 2n, 3r i 4t de Primària)
CADENA DE FAVORS
Què penses que vol dir això?DIA 16/10/2018
Pregària (5è, 6è de Primària i  ESO
PETITS PASSOS....
Un desconegut s’acosta a Jesús corrent. Pel que sembla té pressa per a resoldre el seu problema: «Què haig de fer per a posseir la vida eterna?». No li preocupen els problemes d’aquesta vida. És ric. Ho té tot resolt.
Jesús li i li fa una proposta sorprenent que el descol·loca: «Encara et falta una cosa: vés a vendre tot el que tens i dóna-ho als pobres... Després torna i vine amb mi».
L’home se sent incapaç̧. Necessita benestar. No té forces per viure sense la seva riquesa. Els seus diners estan per sobre de tot. Renuncia a seguir Jesús. Havia vingut corrent entusiasmat vers ell. Ara s’allunya trist. No coneixerà̀ mai l’alegria de col·laborar amb Jesús.
La crisi econòmica ens està convidant a fer passos cap a una vida més sòbria, per compartir amb els necessitats el que tenim i que sovint no necessitem per viure amb dignitat. Hem de fer-nos preguntes molt concretes si volem ser persones honestes i autèntiques i actuar en conseqüència.
Si fem petits passos en aquesta direcció́, coneixerem l’alegria de seguir Jesús contribuint a fer la crisi d’alguns una mica més suportable. Si no és així́, potser no sentirem res , però̀ a la nostra vida li faltarà̀ l’alegria veritable.


DIA 18/10/2018
Pregària (E.I., 1r, 2n, 3r i 4t de Primària)
UN TRESOR
“Accepta i estima els teus amics.
Són el millor tresor!”
Quant estimes tu els teus amics? Com et sents quan us enfadeu? Us perdoneu?
Avui és un bon dia per dir-li a un amic o amiga ho important i especial que és per a tu, avui has de dir-li quant l’estimes!!DIA 17 i 18/10/2018
Plegaria (5è, 6è de Primària i  ESO
SENTIR
Ya sé que mi mejor vestido es mi piel,
saldré́ por la noche y hoy me lo pondré́.
Si nunca quise ganar cómo voy a perder,
a veces alejarse te acerca también.
Mi tren yo sé que solo pasó una vez
y sé que no tengo ganas de correr.
El mejor recuerdo que recordaremos
todavía no lo tenemos,
solo espera que yo llegaré.
Que si quiero ser el viento
es para saber de dónde vengo ,
pero para mí es saber dónde terminaré.
Ya no pienso preocuparme, todos somos un problema,
así́ que quítame la pena y resuélveme.
Yo no voy a mirar el tiempo,
quiero que él me mire a mí.
Si alguna vez te preguntas, yo me cansé.
Si el amor lo para todo, por favor, párame el mundo,
que creo que me bajaré.
Yo sé que todos los días me digo que yo voy a cambiar mañana, pero esa frase me la dije ayer así́ que hoy imagina mis ganas. Yo sé que muchas veces yo me aparto, me juzgo
y digo que soy nada.
Pero es que hasta siendo nada también somos algo
así́ que, mente, calla.
Yo sé que sí voy a vivir y algo tengo que ser aquí́,
yo voy a ser antes feliz, antes que ser más nada.
Yo aprendí́ qué era vivir cuando en el camino cogí́ la piedra
en que yo caí́ y aprendí́ cómo usarla.
Te aseguro que yo ya voy a aprender a valorar
aquello que sí tengo y que nunca más lo que me falta. Tenemos dos vidas y la segunda comienza
cuando sabes que solamente hay una y esa se acaba.
Que no quiero vivir pa saber, prefiero improvisar sin saber vivir.
Sé que el mejor momento es el ahora y el mejor sitio es aquí́. Cuando no piensas qué dices es cuando dices lo que piensas. En fin... pa' quedarme por sentado... Sí, quiero sentir.

Conrear el present i romandre-hi. La manera per situar- nom-hi és tornar sobre els sentits. Déu no només parla als pensaments, també́ ho fa en els sentits i el nostre cos. Cal cuidar la capacitat de sentir, de ser conscient de tot el que passa dins i fora d'un mateix, buscar aquest silenci que està habitat, aquestes formes, llums i colors que ens obren a un mon viu i ple de possibilitats.


DIA 19/10/2018
Pregària (E.I., 1r, 2n, 3r i 4t de Primària)
FILLS D’UN MATEIX DÉU

DIA 19/10/2018
Pregària (5è, 6è de Primària i  ESO
LA FELICITAT
Busquem la felicitat sols, creiem que seguir tossudament el nostre camí́ cap endavant ens farà̀ feliços. Però̀ si no escoltem què ens diuen, si no es fixem en on estem, tenim moltes possibilitats de tenir problemes i d’acabar malament. La felicitats neix quan sabem interactuar amb els altres, quan ens complementem, quan cerquem junts solucions als problemes.