diumenge, 3 de juny del 2018

Pregàries del 28 del 4 al 8 de juny de 2018



DIA 04/06/2018
Pregària (E.i., Primària i ESO)
Gràcies!!
Gràcies, gràcies.....a tothom per participar a la cursa, el sorteig i el bar solidaris.





DIA 05/06/2018
Pregària (E.I. 1r, 2n, 3r i 4t Primària,)
Dia 5, Diada mundial del medi ambient
Pare bo, que vas crear totes les coses i ens vas donar un món tan bell,et demano perquè els homes sapiguem cuidar la teva creació.
Que respectem la vida deis animals, dels boscos. Que no abusem de la naturani l'embrutem amb contaminació.Et demano pels qui defensen les belleses naturals,les especies en extinció,pels qui treballen per un món més net.Et demano també perquè totes les persones puguin gaudir de la naturai els béns que ella ens dóna.Que no li falti a ningú l'aliment  que Tu ens vas donar,amb generositat, per a tots.Pare bo, ajuda'ns a conservar el planeta i a repartir les riqueses de la naturalesa per a benefici de tots.Que així sigui! Senyor!




DIA 05/06/2018
Pregària (5è, 6è Primària i ESO)
Dia 5, Diada mundial del medi ambient
Imagina que tens la possibilitat de crear el país que tu vols. Triar des de la bandera i l'himne, fins a la Constitució, la forma de govern... Doncs una cosa així ha fet un multimilionari rus creant Asgardia, la primera nació espacial independent. L'originalitat del projecte és que es presenta com una nació espacial, és a dir, els creadors preveuen un moment en què la vida a l'exterior sigui possible, en estacions espacials, i fins i tot creuen que arribarà el moment en què serà l’única vida possible i volen arribar a aquest moment organitzats. Quan vam veure la pel·lícula de Disney, no vam poder sinó sentir cert nerviosisme, perquè no vèiem tan de ciència-ficció el futur que plantejava una Terra esgotada, en la qual la vida ha estat exterminada i nosaltres ens hem vist obligats a viure esclaus de la tecnologia a l'espai exterior. Sent una pel·lícula més o menys infantil, no deixava de contenir una advertència per als adults.
I és que, de vegades, podem pensar que ja no hi ha esperança de millora i només ens queda embarcar-nos en una carrera per desenvolupar les tecnologies que ens permetin viure com seguim vivint, però en un altre lloc. I és potser aquesta desesperança la que ens hauria de preocupar.
El futur de la Terra no passa per fugir-ne a la recerca de pastures millors. No podem fundar aquí les nostres esperances. La nostra capacitat d'imaginar mons futurs millors no passa per la destrucció del present, no cal partir de zero, sinó del desig de millorar el nostre món, de fer-lo un lloc més proper als nostres ideals. Perquè aquí rau la grandesa de la nostra imaginació, en la capacitat de somiar amb alts ideals i treballar perquè la nostra realitat s'assembli més a ells, més que en la capacitat de tenir un pla B, per si de cas.


DIA 06 i 07/06/2018
Pregària (E.i., Primària i ESO)
Hi ha un amic en mi!


DIA 06/06/2018
Pregària (5è, 6è Primària i ESO)
Por
Fem un cop d’ull a les coses que hem descobert aquest curs que ens fan por. La por ens informa de dificultats o de perills i és important adonar-se’n. Això vol dir que la por ens ajuda a reaccionar... cosa molt diferent de ser un covard. La covardia ens fa incapaços de reaccionar i és dolenta. La por, en canvi, és una forma d’estar atents i, si la sabem entendre, és bona.


DIA 07/06/2018
Pregària (5è, 6è Primària i ESO)
Tristesa
Sí, aquest curs també hi ha hagut moments de tristesa. La tristesa ens fa estar pendents de nosaltres mateixos, ens ajuda a sentir el nostre interior però ens pot allunyar dels altres. Ens cal saber encaixar les situacions difícils i una bona manera de superar-les es poder-les compartir amb les persones que ens estimen.


DIA 08/06/2018
Pregària (E.i., Primària i ESO)
Alegria


DIA 08/06/2018
Pregària (5è, 6è Primària i ESO)
Alegria
A l’hora de fer balanç no podem oblidar les situacions que ens han produït alegria. L’alegria és el punt de partida de tot. Sense alegria no escoltem, no ens ho passem bé, no busquem coses noves... L’alegria és la base, genera confiança i ens permet aprofitar la vida.