diumenge, 10 de febrer del 2019

Pregàries del 11 al 15 de febrer de 2019


DIA 11/02/2019
Pregària (E.I. 1r, 2n i 3r Primària,)
COMPARTIM TALENTS; LA TOLERÀNCIA
Aquest curt tracta el tema de la tolerància. Ens mostra com uns ocells es burlen del que és diferent i el rebutgen, i com, finalment, una situació́ inesperada posa a cadascú́ al seu lloc.





DIA 11/02/2019
Pregària (4t, 5è i 6è Primària i ESO)
COMPARTIM TALEN; 
L’episodi d’una pesca sorprenent i inesperada al llac de Galilea, ha estat redactat per l’evangelista Lluc per a infondre alè̀ als cristians quan experimenten que els seus esforços per a comunicar i viure l’evangeli fracassen.
Recordem que en l’Evangeli de Jesús hi ha una força d’atracció́ i una vitalitat transformadora que no hi és en nosaltres. El més important en aquests moments de dubtes i de desencís és connectar amb la vida i la persona de Jesús, entrar en contacte amb ell. Mirar-lo, escoltar-lo.




DIA 12/02/2019
Pregària (E.I. 1r, 2n i 3r Primària,)
COMPARTIM TALENTS; SANTA EULÀLIA
Santa Eulàlia va ser una noia molt valenta, que va lluitar i va morir molt jove defensant la fe cristiana
La festa de Santa Eulàlia és  un homenatge a la memòria de la copatrona de la ciutat.
Des del 1983, els carrers de Barcelona acullen aquesta festivitat històrica i cultural, que atrapa tant petits com grans.
El ball de l’àliga es remunta al segle XIV i es feia per donar la benvinguda als visitants il·lustres.




DIA 12/02/2019
Pregària (4t, 5è i 6è Primària i ESO)
COMPARTIM TALEN; ACOLLIM
El Cassó de Lorenzo ens parla de les persones que són diferents i dels obstacles que troben en el seu camí́, així́ com les dificultats que moltes vegades els posem les persones. Quan assenyalem les diferències i les tornem negatives, posem barreres i no deixem que cada persona tregui el millor de si mateixa. Carregar amb els estigmes i les diferències fa que posem el nostre esforç̧ en superar-los perquè̀ no es notin o amagar-los, en lloc d’esforçar-nos per reforçar les millors capacitats. L’esforç̧ és doble i la recompensa dubtosa. ACOLLIM i apreciem la diferència i les millors aptituds de cada un de nosaltres.




DIA 13 i 14/02/2019
Pregària (E.I. 1r, 2n i 3r Primària,)
COMPARTIM TALENTS; RESPECTE



DIA 13/02/2019
Pregària (4t, 5è i 6è Primària i ESO)
COMPARTIM TALEN; ACOLLIM
En aquest planeta hi ha molta gent que necessita ajuda ja que no ha tingut gaire sort al llarg de la seva vida, aquesta gent que tant poden ser adults, senyors o senyores grans o infants està en aquests moments al carrer demanant diners o a un centre d'acollida i no ho estan passant bé.
En el dia a dia també́ pots trobar gent que necessita ajuda encara que no sigui econòmicament parlant.
És molt fàcil treure-li un somriure a qualsevol persona que trobis en una situació́ en la que necessita ajuda, i tot i que no et fa més ric ni ser important, segur que et fa sentir millor i la gent a la que has ajudat t'ho agrairà̀ amb tot el seu cor.




DIA 14/02/2019
Pregària (4t, 5è i 6è Primària i ESO)
COMPARTIM TALEN; ACOLLIM
Txarango no és només el gran fenomen de la música catalana dels darrers anys, també́ és un grup de música compromès a transformar la nostra societat.
 les portes ens convida a reflexionar sobre la gran odissea dels nostres dies: la de les persones que han de fugir de casa seva a causa de la fam i la guerra. La cançó́ ens convida a espantar els fantasmes de l’odi i sembrar, amb el diàleg entre diferents generacions, les llavors de la tolerància, el respecte i la diversitat.




DIA 15/02/2019
Pregària (E.I. 1r, 2n i 3r Primària,)
COMPARTIM TALENTS; ACOLLIM



DIA 15/02/2019
Pregària (4t, 5è i 6è Primària i ESO)
COMPARTIM TALEN; ACOLLIM
Tota aquesta història ens ajuda a reflexionar sobre el mal que els nostres prejudicis poden fer a altres persones, fins i tot a nens. I ens convida a promoure l'empatia, la solidaritat i els drets de la infància, que són els mateixos sigui amb aspecte elegant com amb aspecte desmanegat. En posar-nos en la pell d'aquesta nena ignorada a la qual expulsen de la cafeteria, UNICEF assegura que milers de nens se senten així́, ignorats, desprotegits i marginats, tots els dies. L’organització́ ens anima a ser part del canvi compartint aquest vídeo.