divendres, 9 de febrer del 2024

Setmana del 13 al 16 de febrer


1. Escolta la teva veu!

 El Dia Mundial contra l'Ús de Nens Soldat es commemora el 12 de febrer amb l'objectiu de recordar a tots els nens que han estat usats per grups armats en diferents països, per a formar part de conflictes brutals.


Molts nens són reclutats, entrenats i utilitzats com a soldats, sobretot, en aquelles nacions on la guerra semblés no tenir fi.

Ei, 1r, 2n i 3r de Primària



4t, 5è, 6è  de Primària i ESO





2. Escolta la teva veu!

E.I ,Primària i ESO

El Dimarts de Carnestoltes és una celebració prèvia a l'inici de la Quaresma . El Dimarts de Carnestoltes precedeix al Dimecres de Cendra i al començament de la Quaresma.

És el dia que Des de l'antiguitat durant aquest dia es dedicava al consum d'aliments grassos, com a preludi a la preparació de la Pasqua, mitjançant el dejuni d'alguns aliments com la carn.

És per això que la paraula Carnestoltes significa en llatí carnem levare, "eliminar la carn".




 3. Escolta la teva veu!

Tradicionalment el Dimecres de Cendra es fa l’enterrament de la sardina, que marca el final del Carnestoltes. A les esglésies en canvi celebren aquesta festivitat, que suposa l’inici de la Quaresma, posant una creu de cendra al front dels feligresos

És un període que arrenca 46 dies abans del Diumenge de Pasqua.


Ei, 1r, 2n i 3r de Primària





4t, 5è, 6è  de Primària i ESO






 4. Escolta la teva veu!

El 15 de febrer es commemora el Dia Internacional del Nen amb Càncer, una data proclamada a Luxemburg, gràcies a l'Organització Internacional de Càncer Infantil. També es denomina Dia Internacional de Lluita contra el Càncer Infantil.

L'objectiu és crear consciència i sensibilitzar a les persones sobre una malaltia que lamentablement afecta a molts nens i joves.